Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Örebro
Kenneth Nilsson (S) är ordförande för kommunstyrelsen i Örebro. Foto: Arne Holmberg/Sveriges Radio/Arkiv

Örebro län flaggar på halv stång

Hör KS-ordföranden Kenneth Nilsson i Örebro
1:30 min

Med anledning av attacken i centrala Stockholm i eftermiddags kommer flera kommuner i Örebro län flagga på halv stång idag, lördag.

Det berättar kommunstyrelsens ordförande i Örebro, socialdemokraten Kenneth Nilsson.

– Anledningen är ju att Stockholm ska känna solidaritet och värme från hela landet en dag som den här, och en helg som den här. Då ska Örebro ta sitt ansvar för att visa den solidariteten och värmen, och vi markerar det på det här sättet, att flagga på halv stång imorgon, säger Kenneth Nilsson.

– Det blir nästan ett chocktillstånd i många människor en sådan här dag, tror jag. Att det kan hända, och att vi lever i en sådan värld där ondskan tar sig uttryck på det här sättet, fortsätter han.

Ändå hoppas han att örebroarna känner känner stolthet över att samhället visar att det sluter upp bakom de drabbade:

– Det som har gjort mig varm och glad i dag är att det svenska offentliga och öppna samhället har stått upp och visat Stockholm att vi finns där för dem, och vi har inte gjort den här händelsen till något politiskt slagträ i dag, säger Kenneth Nilsson.

Även Karlskoga, Lindesberg, Ljusnarsberg, Kumla, Hallsberg och Hällefors har beslutat att flagga på halv stång under lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".