Långa köer genom Örebro på E18/E20.
Långa köer genom Örebro på E18/E20. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio.

Så påverkas resandet i påsk

"Åk i god tid"
1:07 min

Påsken är en av årets stora reshelger och oavsett om du åker bil eller tåg kan det vara bra att tänka till innan du ger dig av.

När det gäller resande med bil så är belastningen allra störst skärtorsdagen och annandagen och framförallt på E18 och E20 genom länet berättar Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

--Därför är det bra om du ger dig ut i god tid och inte stressar i väg i sista minuten, säger Bengt Olsson.


Han framhåller att med tanke på trafikbelastningen och väderprognosen med risk för både snö och halka att bilister ska anpassa hastigheten efter väglagen.

Tågresor

Väljer du i stället tåg och ska antingen norrut mot Ludvika/Borlänge eller mellan Hallsberg och Motala/Mjölby så kan din resa komma att påverkas av spårunderhåll.

Tågtrafik kommer att vara avstängd mellan Storå och Frövi fredag 14 april kl. 02.20 till måndag 17 april kl. 09.20 med anledning av bärighetsåtgärder för malmtransporter.

Regionaltågstrafiken från Örebro och norrut mot Ludvika och Borlänge kommer att påverkas.

Sträckan Hallsberg-Motala är avstängd från torsdag 13 april kl. 17.35 till tisdag 18 april kl. 04.50 med anledning av dubbelspårsutbyggnad på godsstråket genom Bergslagen. Det som påverkas är regionaltågstrafiken mellan Hallsberg och Motala/Mjölby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".