Sara Åhman
Sara Åhman är sektionschef, och är chef till den utpekade enhetschefen som avböjt att kommentera anmälningarna. Foto: Malin Laurila/Sveriges Radio

Enhetschefen som misstänks för mobbning får ny chefstjänst

Sara Åhman, sektionschef Migrationsverket, om hur man arbetar efter anmälningarna
1:22 min

Utredningen kring den enhetschef som anmält sex gånger för mobbning, trakasserier och kränkande särbehandling pågår fortfarande. Men chefen har ändå fått ett nytt jobb som enhetschefen inom myndigheten.

Under tisdagen och onsdagen har Sveriges Radio berättat om situationen på Migrationsverket i Örebro. En enhetschef har blivit anmäld internt sex gånger för mobbning, trakasserier och kränkande särbehandling.

Sara Åhman är sektionschef på Migrationsverket och enhetschefens närmaste chef.

– De anmälningar som jag har fått till mig sedan jag tillträdde i höstas, de är fortfarande aktiva. Det är först nyligen som två av de berörda har valt att kliva fram med sina namn, och det underlättar ju mycket fortsättningen, säger hon.

Enligt Sara Åhman har man som konkret åtgärder när det gäller den berörda chefen fört ett arbete med ledare och anställda på enheten. Bland annat har man haft ledarskapsutbildning och individuella samtal, säger hon.

Utredningen kring enhetschefen pågår fortfarande och flera av anmälningarna mot henne är fortfarande aktiva. Ändå har hon fått en ny tjänst som enhetschef som hon själv har önskat, som ligger närmare hennes hem.

Hur lämpligt är det att hon fortsätter att jobba som chef när de här anmälningarna fortfarande är aktiva?

– Jag tänker inte kommentera hennes kompetens i media, säger Sara Åhman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".