Polisen kunde gripa två personer som misstänks ha larmat falskt. En av dem släpptes senare.
Polisen kunde gripa två personer som misstänks ha larmat falskt. En av dem släpptes senare. Foto: Simon Schagerström.

Larmade om skottlossning - greps av polisen

Två personer, en man och en kvinna har gripits och anhållist för falsklarm.

Det var vid 17-tiden på lördagseftermiddagen som polisen fick larm om skottlossning i Vivalla i Örebro och att en person var skjuten.

– Det kom bara ett samtal, vilket bara det är konstigt, säger polisens vakthavande befäl. Är det skottlossning brukar vi få många samtal.

Det visade sig också vara ett falsk larm. Strax efter stoppades en bil som polisen satte i samband med samtalet och tre personer i bilen greps.

Enligt polisen tror man att det var en avledningsmanöver från den misstänkta bilen. Polisen var nämligen i området och hade bilen under uppsikt av andra orsaker.

– Vi hittade också en del stöldgods i bilen, därför tror vi att de ville få oss att åka därifrån, säger vakthavande polisbefäl.

En av de gripna, en kvinna i 25-års åldern släpptes, medan de andra två en 32-årig man och en 55-årig kvinna anhölls av åklagare.

Ingen av de misstänkta bor i Örebro län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".