Robert Dahlgren vann två race och slutade tvåa i det sista.
Robert Dahlgren vann två race och slutade tvåa i det sista. Foto: Radiosporten.
STCC Ring Knutstorp

En seger och två andraplatser för Fredrik Ekblom

Fredrik Ekblom: "Så skönt"
1:27 min

Fredrik Ekblom som vikarierade för Johan Kristoffersson i premiären av STCC på Knutstorp gav valuta för pengarna med en seger och två andraplatser.

Än värre var Robert Dahlgren Robert Dahlgren med två segrar av tre möjliga i premiären på Ring Knutstorp. I det sista racet blev 37-åringen tvåa bakom just Fredrik Ekblom.

– Jag är jätteglad absolut, jag klagar inte. Tolka mig rätt, man vill ju alltid längst upp så tvåa är inte gott nog. Men i det här fallet är jag sjukt nöjd med två segrar och en andraplats, säger Robert Dahlgren till Radiosporten.

Fredrik Ekblom var i ledning från start till mål med Robert på behörigt avstånd som tvåa och Daniel Haglöf trea. Efter två sämre starter var Fredrik Ekblom snabbast från start och var aldrig hotad, starter som kostade honom segern i de två första racen.

– Så skönt. Vi ha haft den snabbaste varvtiden hela helgen men bara vunnit ett heat. Jag fick inte till starten och i de två första var den för dålig men den sista starten var jättebra och det var nyckeln till att jag vann, säger Ekblom.

I sammandraget leder Robert Dahlgren med 69p före Fredrik Ekblom 61p men då Ekblom inte kommer köra hela serien så är Dahlgrens ledning stor ner till sammanlagda trean Daniel Haglöf som har 39.

Om och när Fredrik Dahlgren kör STCC nästa gång vet han inte men är öppen för många inhopp om det går att lösa sa han på presskonferensen. 

STCC-säsongen 2017 bjuder på många nyheter.   Ett nytt reglemente har börjat gälla och det ger nya biltyper, många nya förare, nya bilmärken och dubbelt så många startande som i fjol. Dessutom körs det tre race varje tävlingsdag så säsongen avgörs i 21 heat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".