polis
Foto: Johan Nilsson/TT.

Ny anmälan mot våldtäktsmisstänkt i Lindesberg

Den misstänktes familj får skydd mot hot
0:51 min

Ännu en polisanmälan har inkommit mot den 19-åring som misstänks för våldtäkt i en förskola i Lindesberg. Mannen har dessutom fått hotfulla kommentarer på sociala medier.

Den 19-årige man som sitter häktad misstänkt för våldtäkt mot ett barn på en förskola i Lindesberg har fått ta emot hotfulla kommentarer från personer som skrivit i mannens privata flöden på sociala medier. 

Flera privatpersoner uttrycker direkta hot om bland annat hämnd.

Och polisen har satt ihop en grupp som jobbar med att skydda den misstänkte och hans familj. Enligt polisens utredare Christina Hallin så finns inga kända hot mot den misstänktes familj.

– Men det finns risk för det med tanke på vad som sprids, säger Christina Hallin till P4 Örebro.

På torsdagen inkom ytterligare en polisanmälan mot mannen, det säger åklagaren Anna Berg till tidningen Lindenytt .

– Polisanmälan gäller ytterligare ett barn, berättar åklagare Anna Berg för LindeNytt.

Anders Sjöberg, talesman på Örebropolisen, bekräftar för P4 Örebro att det finns en anmälan men att den är så knapphändig att det inte går att upprätta någon brottsrubricering kring den i nuläget.

– Vi måste jobba vidare med bland annat förhör för att få veta mer, säger Anders Sjöberg till P4 Örebro.

Åklagare Anna Berg bekräftar anmälan för P4 Örebro, och att det är svårt att sätta en brottsrubricering utifrån uppgifterna i anmälan.

– Min bedömning är att det här är så knapphändigt att jag inte kan säga vad det skulle vara för brott om det skulle vara ett brott, säger hon till P4 Örebro.

Och enligt polisens utredare Christina Hallin så är det för tidigt att säga något om hur utbrett det misstänkta brottet är.

– Och om det alls är utbrett, säger Christina Hallin till P4 Örebro.

Polisen jobbar vidare med förhör och annan informationsinhämtning.

19-åringen nekar till brott

– Han förnekar brottet och menar att han inte har gjort det här. Han är förhörd och har lämnat sina uppgifter om vad som skett, säger hans advokat Peter Eklund till Lindenytt.

När P4 Örebro pratar med advokatbyrån som företräder den misstänkte så meddelar den att 19-åringen inte är delgiven någon misstanke om den nya anmälan.

Henrik Arenvang, som är utbildningschef med ansvar för förskolan i Lindesberg, säger till P4 Örebro att ärendet är en polisfråga och han vill inte kommentera.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".