Ewa Neogard
1 av 5
Ewa Neogard är ordförande för folkets park Örebro och vädjar nu allmänheten att vara uppmärksam efter skadegörelserna i Brunnsparken. Foto: Nick Strömgren/Sveriges Radio
Brunnsparken skadegörelse
2 av 5
Foto: Nick Strömgren/Sveriges Radio
Brunnsparken skadegörelse
3 av 5
Foto: Nick Strömgren/Sveriges Radio
Brunnsparken skadegörelse
4 av 5
Foto: Nick Strömgren/Sveriges Radio
Brunnsparken skadegörelse
5 av 5
Foto: Nick Strömgren/Sveriges Radio

Vill sätta stopp för skadegörelsen i Brunnsparken

Ordförande: Prata med era ungdomar!
0:46 min

I ett Facebookinlägg vädjar Ewa Neogard till allmänheten att vara uppmärksamma efter att skadegörelsen i Örebroparken eskalerat.

– Man är uppe och klättrar på tak på Parkteatern, man klottrar ner scenerna, man eldar på scengolv på möbler, kastar möbler i dammen, folk sköter sig inte, säger Ewa Neogard som är ordförande för föreningen Folkets park i Örebro.

Det är inte första gången Brunnsparken utsätts för skadegörelse, men fastighetsförvaltaren och Ewa Neogards upplevelse är att det blivit värre med åren.

– Den här sommaren har vi lite större problem än tidigare. Framförallt att folk springer på taken.

Därför bestämde sig Ewa Neogard för att gå ut med en vädjan till allmänheten på Facebook. 

– Vi vill ta hjälp av allmänheten, att få folk att gå in i parken och ha koll, säger Ewa och fortsätter: 

– Framförallt att de som har ungdomar som kan vara de som är här i parken, att föräldrar pratar med dem så att de kan förstå orsak och verkan. 

Trots skadegörelsen så är Ewa också kluven i frågan.

– Jag tänker också att det är fantastiskt att man hittar hit och att det här är en bra hängplats. Bara man sköter sig så är det positivt, säger o

– Men vill man ha en park att vara i så måste man också sköta den så man kan vara där, annars har man ingenstans att vara.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".