Ungdomsgäng fortsätter skapa otrygghet i Degerfors

0:54 min

I helgen fick 40-50 ungdomar forslas bort från torget i Degerfors efter en uppgörelse.

– Igår var det lite äldre ungdomar, då var det ett 40-tal. Då kom polis, ambulans ner hit, säger nattvandraren Lena Eriksson, och fortsätter.

– När jag kommer ser det väldigt stökigt och lortigt ut på torget. Det är krossade flaskor, tändare, burkar och skräp.

P4 Örebro har tidigare berättat om stöket i Degerfors. Ungdomar som samlas på torget på kvällarna och bland annat springer på taken. 

När Lena Eriksson nattvandrade igår var det ett stort gäng äldre ungdomar som samlades för en uppgörelse, som kan vara kopplad till ett bråk på musikfestivalen putte i parken i Karlskoga.

– Det var 40-50 ungdomar som forslades bort av polisen när vi kom, säger hon och fortsätter:

– Det känns otryggt, och jag kan förstå de äldre, att de absolut inte törs att ge sig ut här. Alla ska känna sig välkomna, men jag tror inte folk gör det.

Polisen bekräftar att de fick flera samtal om oroligheter kring halvtiotiden på söndagskvällen. Stämningen lugnade sig dock när polis var på plats och vid elvatiden avslutade polisen sin insats. Det finns inga noteringar om några gripna i samband med oroligheterna.

I en buske hittade polisen en mindre mängd narkotika, det är oklart om fyndet har något med de andra händelserna att göra.