Kritik mot kommunen efter översvämningarna

0:51 min

Översvämningarna i Karlskoga igår borde gått att undvika menar drabbade efter gårdagens skyfall. Ulf Funke fick igår sin källare fylld med vatten, andra gången inom ett år.

Igår fick 50-talet Karlskoga bor sina källare vattenfyllda. Ulf Funke fick drygt 1 dm vatten i sin källare och gillestugan förstörd. Men det är inte första gången, för precis ett år sedan svämmade hans källare också över.

– Jag har varit i kontakt med kommunen och deras VA-chef och fick svaret att de vet att de ligger på marginalen, men tydligen gör de ingenting, säger Ulf Funke.

Det inte är första gången han drabbas och Ulf Funke tycker inte att han fått gehör för problemet och nu tänker han driva saken vidare.

– Det är nonchalant av kommunen. Detta kostar mig varje gång i självrisk. Jag tänker ta juridisk hjälp denna gång, så får vi se var vi kommer.

Vad vill du att kommunen ska göra?

– Lägga nya ledningar som klarar mer, de klarar inte trycket idag. När det blir fullt så går det ju tillbaka, säger Ulf Funke. 

Karlskoga kommun har gjort en studie av VA-nätet för att titta på ytavrinningen och ledningens kapacitet för att kunna förbättra dem. Men utredningen har försenats.

– Den här utredning skulle ha varit klar innan sommaren, men tyvärr så har det dröjt, men vi hoppas komma igång under hösten, säger VA-chefen, Jenny Johrin, och fortsätter:

– Jag kan bara beklaga att vi inte kommit längre än.