Hundratals A-traktorentusiaster väntas komma till Örebro i helgen

1:21 min

I helgen är det dags för en stor A-traktorträff i Örebro. Efter tidigare års problem med onyktra minderåriga och trafiksäkerhet krävs polisnärvaro.

I ett publikt evenemang på internet har över tusen personer anmält sig till den så kallade Sverigeträffen i helgen, en A-traktorträff i Marieberg i Örebro.

Besökarna brukar vara i varierande åldrar, alltifrån fjorton år och äldre. Tidigare år har det funnits mycket alkohol i omlopp vid träffarna, nåt som är problematiskt när så många av besökarna är under 18 år.

– Vi kan se att det finns en risk för problematik med trafiksituationen, och att det brukar vara en del fylla och i spåren av det även nedskräpning och eventuellt skadegörelse, säger Fredrik Malm, polis i Örebro.

Genom närvaro från polis och kommunens fältassistenter hoppas man på att förebygga så mycket problem som möjligt.

Enligt Fredrik Malm brukar inte rattfylla vara ett problem i samband med träffarna, eftersom dom flesta förarna är rädda om sina framtida körkort.

Han menar samtidigt att det kan vara svårt som ung att ta ansvar för nykterheten hos sina medpassagerare och att det förekommer att onyktra personer hoppar på bilflaken och skadar sig.

I sammanhang där alkohol förekommer är det också vanligt att det skräpas ned ordentligt och så även i samband med den årliga Sverigeträffen.

Ida Korhonen jobbar i området i Marieberg där A-traktor-träffarna brukar hållas.

– Det gör ju inget att de är här, men det blir ju oftast väldigt stökigt på parkeringen, och då får vi som jobbar här städa upp. Vissa gånger har det varit extremt, andra gånger mindre, men det är ju inte kul något av det, säger Ida Korhonen.