Berit Olsson rektor på Glanshammar skola
Berit Olsson rektor på Glanshammar skola utanför skolan Foto: Nick Strömgren / SverigesRadio

Vädjan gav verkan – skadegörelsen slutade

Berit Olsson: Det har fått effekt!
0:30 min

Under våren och sommaren hade Glanshammars skola problem med skadegörelse. Sen gästade rektor Berit Olsson Morgonprogrammet.

Berit Olsson var gäst i morgonprogrammet den femte juni och var då väldigt upprörd och ledsen över att det hade skett skadegörelse på deras fina skola i Glanshammar.

Hon vädjade då till föräldrar och de som gjort skadan på skolan genom ett facebookinlägg och hos oss i radion.

Nu är det en månad senare och kommunikationen har gett effekt! Skolan har varit skonade från skadegörelse efter att Berit Olsson gjorde detta uttalande, vilket hon tycker är en lättnad.

– Det vi har skrivit på Facebook och pratat i radion om har fått effekt! Vi har blivit kontaktade av föräldrar och andra i området, flera har haft ögonen på skolan och jag är idag tacksam att det inte skett någoting mer.

Skolstarten börjar snart och Berit Olsson som är rektor för Glanshammar skola känner ett väldigt lugn över att allt har lagt sig och att dom kan fokusera på eleverna mer och inte det runt om kring.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".