Privat foto
Streetrace i Pilängen, Örebro. Foto: Privat

Streetrace i Örebro på lördagskvällen

Saknade tillstånd från polisen
1:20 min

På lördagskvällen arrangerades tävlingar i streetrace på flera vägar i Örebro, bland annat på riksväg 50. Arrangören saknade tillstånd från polisen för att hålla tävlingarna.

– Streetrace är att två trimmade bilar kör 201 meter framåt och ser vem som är snabbast. Det görs på allmäna gator, berättar en av arrangörerna av tävlingen.  

Arrangören saknade tillstånd för gårdagens tävling men han menar att man är tvungna att köra på allmän väg eftersom det är brist på banor och att regelkraven är för hårda vid vanlig racing.

Lördagens arrangemang var välbesökt och publiken var entusiastisk.

– Vi har varit här flera gånger och det har varit väldigt roligt och intressant. Så vi ville komma tillbaka och se mer av det, säger en av åskådarna.

Arrangörerna spärrade av riksväg 50 strax norr om Örebro under en kort stund för att genomföra ett race mellan två bilar.

– I och med att det egentligen inte var några bilar bakom känns det fortfarande som att det var säkert gjort. Hade det varit fler bilar på ingång så hade de inte spärrat av den. Man tänker mycket på säkerheten runt allting, säger en annan åskådare.

Tävlingarna fick avbrytas vid 22.30 på kvällen på grund av att regn gjorde körandet för riskabelt.

– Man kan inte köra när det är regn på grund av säkerhetsskäl, förklarar  arrangören för P4 Örebro.

Polisen betecknar tävlingarna som illegala och försöker stävja dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".