Protasiewicz
Protasiewicz

Dramat i Sannahed höll kvar Indianerna i Elitserien

Peter Johansson "oerhört viktigt att vi blev kvar"
4:20 min

Indianerna var uträknade innan matchen mot seriesegrande Elit Vetlanda.

Det första heatet slutade programenligt 4-2 till Vetlanda och det var nedböjda huvuden på indianförarna, men deras huvud skulle höjas illa kvickt efter att två femettor i rad för hemmalaget tog Indianerna till en 12-6 ledning som vid det 10:e heatet hade förvandlats till en ledning med tio poäng fram till paus.

De två första heaten efter paus vann Vetlanda med totalt 9-3 och helt plötsligt skiljde det endast fyra poäng och nerverna var utanpå. Heat 13 och 14 slutar oavgjort 3-3 och Indianerna går till ledning med 44-40 inför det sista nomineringsheatet och där väljer lagledaren Peter Johansson Protasiewicz och nykomlingen Thomsen.

Två poäng behövdes för att Indianerna ska vara kvar i Elitserien och när Protasiewicz tog ledningen anade de flesta vart det skulle barka och när han passerade mållinjen som etta har han faktiskt fått lagkamraten Thomsen med sig som tvåa och 5-1 i heatet och totalt 49-41 och Elitserien 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".