Jens Bogren musik studio Fascination Street Studios
Jens Bogren firar i år 15 år med Fascination Street Studios. Foto: Sofia Strandberg/Sveriges Radio

Internationell musikstudio i Örebro firar 15 år

"Jag ville satsa fullt ut"
1:27 min

När Jens Bogren bara var 22 år bestämde han sig för att lämna allt i Halmstad och flytta till Örebro och börja producera musik i egen studio.

Fascination Street Studios heter musikstudion där han har jobbat med artister som Adele, Elton John, Millencolin och många välrennomerade metal-artister. 

– Efter gymnasiet såg jag att det stod en studio ledig uppe i Örebro. Jag hade aldrig varit i Örebro, alla sa att det var en ganska dålig stad, jag tänkte att så dålig kan den inte vara! Så jag flyttade upp hit, säger Jens Bogren.

Trots framgångarna vill han inte skryta med bedriften att ta ett så stort steg som 22-åring.

– Jag var ung och tillräckligt dum och naiv för att ta det steget. Och med en ganska stor portion tur har jag lyckats ta mig fram.

I år firar studion 15 år, och har nu även en lokal i Stockholm och flera anställda. Just nu kollar Jens Bogren vidare på att bygga ut för att kunna ta emot fler artister från hela världen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".