Fönster skola fönsterkross Skrantaskolan
Det blir dyrt för kommunen att laga alla fönsterrutorna. Foto: Montage: TT/Sveriges Radio

Fönsterkrossningen gör att kommunen överväger kameraövervakning

Sven Olov Axelsson(S): Vi har tagit upp frågan igen
2:30 min

Det kommer kosta omkring 100 000 kronor att laga fönstren på Skrantaskolan efter helgen. Nu vill kommunen hitta sätt att stoppa skadegörelsen.

Efter helgens omfattande skadegörelse på Skrantaskolan då 21 fönsterrutor krossades, har kommunen börjat se över vad som kan göras för att förhindra liknande skadegörelse i framtiden.

Frågan har varit uppe tidigare år säger Sven-Olov Axelsson, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande. Fönsterkrossning är inget nytt.

– Det är klart att vi har tagit upp det här med kameraövervakning och valt att inte ha det då, men nu efter helgen har vi tagit upp det igen och vi kommer att diskutera det vidare.

Tidigare har kommunen tänkt att ett par krossade fönsterrutor per år inte går att jämföra med den kostnaden som det innebär att införa kameraövervakning.

– Men nu kanske det är värt pengarna att ändå sätta upp, för att stävja det här, säger Sven-Olov Axelsson.   

Samtidigt går det inte att nöja sig med bara det, säger han.

– Det är bara en del i det här, jag tror att vi måste titta på hur ser det ut runt våra skolor. Det kanske är så att vi får klippa buskage, sätta lysen här och där.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".