Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson
Elisabeth Svantesson ger sitt stöd till Ulf Kristersson. Bildmontage. Foto: TT.

Elisabeth Svantesson kandiderar inte till partiledarposten

Moderaten Ulf Kristersson ställer upp i valet till partiledare. Han får fullt stöd från Örebros Elisabeth Svantesson, som också ha nämnts i sammanhanget.

Ulf Kristersson skriver på sin Facebook att han meddelat valberedningen att han kandiderar till partiledarrollen.

"Jag har nu talat både med valberedningens ordförande Lars-Ingvar Ljungman och med mina egna Sörmlandsmoderater. Och jag har meddelat dem att jag står till förfogande för uppgiften som Moderaternas partiordförande, om valberedningen kommer fram till att det finns ett brett stöd för detta", skriver Kristersson.

Örebro läns moderata riksdagsledamot Elisabeth Svantesson som även hon har nämnts som tänkbar kandidat skriver på sin Facebooksida att hon stödjer Ulf Kristersson och att hon tror att han är den som är bäst lämpad att bli Moderaternas nästa partiordförande. 

Så här skriver Elisabeth Svantesson:

"I dag har Ulf Kristersson meddelat att han är beredd att axla ansvaret och leda moderaterna. Det får mig att känna både glädje och optimism. Ulf är den person som jag tror är bäst lämpad att bli moderaternas nästa partiordförande, samla partiet och stärka förtroendet för vår politik. Jag kommer också att stödja honom i det arbetet om han blir vald på extrastämman den 1 oktober.

Nu är det tid för oss moderater att samla oss och rikta blicken framåt. Sverige behöver vår politik och våra värderingar för att lösa de problem landet står inför.

Jag vill tacka för det fina stöd jag har känt under den senaste veckan. Det förtroendet tänker jag förvalta genom att jobba hårt, varje dag, för att Sverige ska få en Alliansregering i september nästa år."

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".