En polisbil i farten.
Arkivbild

Bilist ingrep vid bråk - blev själv misshandlad

En bilist hade stannat för att ingripa i ett bråk mellan två personer på Åstadalsvägen i Örebro. Men blev själv misshandlad.

Polisen larmades om ett större bråk på Åstadalsvägen i Örebro vid 17.20 tiden på onsdagen.

– Det inkom ett ärende om ett gängslagsmål. Men det visade sig vara en individ som muckat gräl med en massa folk, säger Dan Sööder vakthavande befäl vid Örebropolisen till Nerikes allehanda.

En bilist stannade och försökte stoppa den stökiga mannen men blev då själv utsatt, enligt polisen. Andra personer som befann sig på platsen ingrep och höll fast den stökige mannen tills polis kom till platsen och kunde gripa honom.

Mannen ville först inte uppge vem han är men polisen har nu identifierat honom som en 40-årig man. 40-åringen är misstänkt för ringa narkotikabrott men fler misstankar kommer att riktas mot mannen.

– Förhören med den misstänkte har fördröjts på grund av hans berusning, men han kommer även att bli misstänkt för misshandel, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Målsägande fördes till sjukhus med ambulans med oklara skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".