Korsning väg 204 och södra infarten till Fjugesta.
Korsning väg 204 och södra infarten till Fjugesta. Foto: Marie Hansson/Sveriges Radio.

Krav på ökad säkerhet efter cykelolycka på 204:an vid Fjugesta

"Kommunalråd: Vi är väldigt pådrivande"
1:02 min

I onsdags inträffade ju en mycket allvarlig cykelolycka på länsväg 204 vid Fjugesta, och nu kräver kommunledningen i Lekebergs kommun att säkerheten på vägen blir bättre.

En cykelbana skulle till exempel vara till stor hjälp för oskyddade trafikanter.

– Vi är fullt medvetna om att 204:an är i stort behov av att bli mer säker. Det är Trafikverkets väg och de håller på med en åtgärdsvalstudie och det är vi väldigt pådrivande på från kommunen, säger Wendla Torstensson som är centerpartist och kommunstyrelsens ordförande.

Lekebergs kommun har också tryckt på Regionen som tillsammans med Trafikverket prioriterar vilka vägar som ska byggas om. Mats Gunnarsson, regionråd för Miljöpartiet menar att det är svårt att lyfta upp just 204:an i de regionala planerna innan alla papper finns på bordet.

Men loppet inte är kört, säger Mats Gunnarsson, får man in Trafikverkets utredning om väg 204 och säkerheten går det att göra nya prioriteringar kring till exempel cykelbanor.

På Trafikverket säger man att studien av väg 204 genom Lekebergs kommun är slutförd men inte beslutad, så den är alltså inte offentlig än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".