Maria Schultz, kvinnohuset Örebro
1 av 3
Maria Schultz från kvinnohuset Örebro var på plats på stationen i Röcklinge. Foto: Magnus Norström/Sveriges Radio
Besökarna Margareta Esplund och Anders Fransson
2 av 3
Besökarna Margareta Esplund och Anders Fransson. Foto: Magnus Norström/Sveriges Radio
Besökarna Tina Blomgren och Arne Blomgren
3 av 3
Besökarna Tina Blomgren, hunden Cindy och Arne Blomgren. Foto: Magnus Norström/Sveriges Radio

Den Blå Tråden arrangerade upplevelseresa i Närkes kil

"Det är en upplevelseresa i Kils socken."
1:48 min

Idag arrangerades Den Blå Tråden för fjärde gången. Det är en upplevelseresa i Kils socken. I likhet med tidigare år samlades det in pengar till välgörande ändamål.

Idag arrangerades Den Blå Tråden för fjärde gången. Det är ett evenemang där allmänheten får besöka personer som valt att bo och vara verksamma i Närkes kil med omnejd.

– Det är en upplevelseresa i Kils socken, gamla sockenkartan går vi efter. I år har vi tio stationer man kan besöka med olika teman, berättar Annika Hübbinette Sundström som är en av arrangörerna.

Det börjar komma in ganska många besökare?

– Ja, det tycker jag. Nu börjar det hända lite grejer här på parkeringen. Jag hoppas att det är lika på alla andra stationer också. Vi brukar ha ganska många hundra som besöker oss den här dagen, säger hon.

Det var flera besökare som trotsade regnet och gav sig ut, bland annat till stationen i Röcklinge.

– Ja vi åker den här rundan lite grann och det här stället har vi varit nyfikna på länge och nu har vi äntligen åkt hit. Jättetrevligt här, säger Margareta Esplund.

Trots regnet så fortsatte besökare att strömma till under dagen. Några av de som besökte Röcklinge var Arne och Tina Blomgren.

– Det är mina hemtrakter. Jag är uppväxt framme vid kyrkan och har gått i skola här, berättar Arne.

– Det ska bli spännande att åka runt här på blå bergens lilla tråd, säger Tina Blomgren.

Får ni med alla tio stationer?

– Nej det tror jag inte. Här har vi inte varit någon gång så det var roligt att se vad de har att erbjuda här, säger Tina.

Precis som tidigare år arbetar Den Blå Tråden med välgörenhet. Insamlingsbössor ställdes ut på de olika stationerna och i år gick insamlingen till Kvinnohuset.

– Vi medverkar här på plats idag men vi har också bössor utställda för att samla in pengar som kommer gå till vår verksamhet. Jag tror att det här kommer bli en jättebra dag, säger Maria Schultz från Kvinnohuset i Örebro.

– Det är lite folk än så länge men det kan ju bero på vädret, men det är väldigt trevligt och alla som har varit här har varit väldigt fina än så länge, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".