Sofia Gustafsson och Haval Omar delar ut stolar på Open Arts verkstad.
Sofia Gustafsson och Haval Omar delar ut stolar på Open Arts verkstad. Foto: Sofia Strandberg/Sveriges Radio

Fritt fram att hämta stolar från Open Art

"Vi hoppas på att det finns stolar som folk vill använda till annat"
3:12 min

Under måndagen och tisdagen delas de tusentals stolar ut som varit en del av konstverket Share Chair Arena som stod på Järntorget.

Det är först till kvarn vid Open Arts verkstad för den som vill ha en stol. Men de måste inte användas som en konventionell sittplats, menar Sofia Gustafsson som finns på plats på kontoret.

– Vi hoppas på att det finns stolar som folk vill använda till annat, kanske bygga saker, eller skapa egna konstverk, eller andra kreativa idéer. Så kom och hämta en stol, kanske inte för att sitta på den men göra något annat med den, säger hon.

Därför gör det inte heller så mycket om de är lite fuktskadade av sommarens regn eller defekta på andra vis, menar Sofia Gustafsson.

Under måndagseftermiddagen hade en del personer varit på plats för att hämta stolar.

– En del tänker att den passar bra för mig, och den är helt okej, jag tar den också, säger Haval Omar som jobbar med att dela ut stolarna.

Utdelningen pågår måndag till tisdag klockan 13-17 på Stångjärnsgatan 6 i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".