Sune Eskelinen
Sune Eskelinen vann riksfinalen i Noo-marathon. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Team Kumla kammade hem Noo-festivalen

Sune Eskelinen: Jag trodde inte den skulle ha någon chans
0:53 min

Sune Eskelinens Team Kumla vann riksfinalen i filmtävlingen Noo-marathon i lördags med filmen "Appen".

I helgen vann Team Kumla finalen i filmtävlingen "Noo-marathon". Tävlingens koncept är att göra en fem minuter lång film på 24 timmar.

P4 Örebros reporter Anna Björndahl träffade Team Kumlas lagledare Sune Eskelinen imorse. I lördags tog han emot priset i Filmhuset i Stocholm.

 – Ja det var häftigt. Jag trodde faktiskt inte den skulle ha någon chans att vinna, säger han.

– När de läste upp motiveringen så, jag tyckte att det här låter lite som våran film. Men jag vågade inte tro det förrän jag hörde att det var "Appen som hade vunnit".

Kan du berätta lite om filmen?

– Det handlar om en mobil-app och två personer som är beroende av den här appen, berättar han. Han fortsätter:

– De använder den till allting. Så de lär liksom inte riktigt känna varandra. För när den här appen slutar fungera inser de att de inte vet så mycket om varandra, egentligen, säger han.

Ja då blev det lite kaos där ett tag?

– Ja precis. Då blir det nästan ett litet gräl och de funderar på om de passar så bra för varandra egentligen, säger han.

– Det är en väldigt roligt tävling även om man är ganska förstörd efteråt när man har varit vaken 24 timmar. Ändå så gör man den varje år, skrattar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".