Per Folkesson
Per Folkesson, Missing People Örebro. Foto: Nick Strömgren/Sveriges Radio

Missing people: "Sökinsatsen efter Patrik den mest omfattande"

Per folkesson: 19 skallgångar under fyra månader
1:29 min

Ett trettiotal personer är anmälda försvunna i Örebro län. Per Folkesson från Missing People i Örebro län gästade Förmiddag i P4 Örebro.

Varje år anmäls hundratals personer försvunna i Örebro län. De flesta hittas efter en kortare tid men just nu fattas det 30 personer i länet. Per Folkesson är administrativ chef för Missing People Sweden i Örebro län.

– Enda syftet med den här organisationen är att hjälpa anhöriga att hitta personer som är anmälda försvunna, berättar han.

– Förutsättningen för att vi ska ta oss an att leta efter en person är att minst två anhöriga har anmält personen försvunnen och att de dessutom har anmält till polisen att personen är försvunnen, säger han.

– Och att polisen inte har några invändningar mot att Missing People börjar leta efter den här personen, säger Per folkesson.

En av dem som ni letar efter är 22-åriga Patrik. Han försvann i Hallsberg 22:a maj. Är det här en av dem som ni gjort de största sökinsatserna för?

– Såvitt jag vet så är det den i koncentrerad tid, mest omfattande sökinsatsen i antal gånger som vi bjudit in till skallgång. 19 gånger hittills under ungefär fyra månaders tid, säger han.

– Sen har det funnits andra sökinsatser på andra håll i landet som har, vid ett koncentrerat tillfälle, dragit mera folk, säger han.

– Till exempel i Vikmanshyttan i södra Dalarna för tre till fyra år sedan när det var en liten pojke som var försvunnen. Då var det tusen personer ungefär, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".