Vätterns strand norr sjö
Laxå kommun har tagit beslut att fortsätta vara med i projketet Vätternvatten. Foto: May-Britt Rylander/Sveriges Radio-arkiv

Laxå väljer Vätternvatten

"Kommer utreda vår situation under tiden"
0:47 min

Till skillnad från flera andra mindre kommuner i länet väljer Laxå kommun att fortsätta att vara med i projektet Vätternvatten.

Laxås kommunstyrelse tog beslutet igår. Vätternvattenprojektet går ju ut på att flera kommuner i Örebro län borrar en bergtunnel mellan Vättern och ett nytt vattenverk i Hallsberg för att gemensamt ordna dricksvatten det närmaste seklet.

Bo Rudolfsson, kristdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Laxå, berättar att kommunen parallellt kommer att utreda om det finns alternativ att klara vattenförsörjningen på egen hand. Men man väljer att bli med i bolagsbildningen att det blir billigare för Laxå om just Vätternvatten visar sig vara det bästa alternativet. Skulle Laxå gå med i ett senare skede är risken stor att kommunen då får betala själv för anslutningen till dricksvattennätet, säger Bo Rudolfsson (Kd).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".