Skebäcksbron Örebro
Skebäcksbron sk breddas. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

Skebäcksbron i Örebro renoveras först nästa höst

Arbetet med att bredda Skebäcksbron i Örebro skulle ha börjat nu i höst, men skjuts upp för att hitta lösningar för blåljustrafik och bussar.

Men så blir det inte berättar kommunen på sin hemsida. I stället fortsätter planeringsarbetet och den planerade byggstarten flyttar fram till hösten nästa år, 2018. Anledningen är att Örebro kommun vill titta mer på hur framkomligheten ska lösas för utryckningstrafik och kollektivtrafik.

Tanken nu är att breddningen ska vara klar våren 2019 och att trafik då lättare ska kunna passera över bron. Under tiden bygget pågår kommer bron vara avstängd för trafik.

Under fredagen kommer Alnängsgatan-Trädgårdsgatan öppnas i sin fulla längd för trafik efter en längre tids ombyggnad. I och med att Skebäcksbrons ombyggnad också senareläggs förbättras framkomligheten i centrala Örebro betydligt under en tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".