Örnsro IP.
Örnsro IP. Foto: Andreas Morén.

Färdigspelat på Örnsro IP – Örebro Syrianskas framtid osäker

Ordförande: Någonstans måste vi vara
1:06 min

Igår spelades den sista matchen någonsin på Örnsro IP. Och än är det inte klart var Örebro Syrianska spelar sina hemmamatcher nästa år.

Anledningen ligger i att Örebros äldsta idrottsplats ska ge plats för ett nytt bostadskvarter.

Örebro Syrianska, laget som under de senaste åren nyttjat anläggning som sin hemmaarena känner ett visst vemod och är samtidigt bekymmrad över kommunens ersättningslösning.

– Det är fortfarande lite oklart om hur det blir för oss till nästa säsong, det är inte helt klart var vi ska spela våra matcher, säger Sait Oktay är ordförande i föreningen. 

En konstgräsplan kommer att byggas i Mellringe. Men den kommer inte stå klar till nästa säsong när Örebro Syrianska spelar sin första match. 

– Som det ser ut just nu kommer den inte vara anpassad för divison två-spel. Och då kommer det inte vara en arena där vi kan spela match, säger Oktay. 

Föreningen för en dialog med kommunen om var föreningen kan hålla till nästa år. Men ännu är det alltså inte klart var det blir. 

– Vi har trots allt över 200 medlemmar, så någonstans måste vi vara, säger Oktay. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".