Örebro avgjorde i förlängningen.
Örebro avgjorde i förlängningen. Foto: TT

Örebro reste sig – vann i förlängning

Örebros tränare Niklas Sundblad: Välförtjänt seger
2:23 min

Örebro var på väg att tappa tvåmålsledningen borta mot Malmö. Men i förlängningen klev Tyson Spink fram och sköt 3–2 till gästerna.

Malmö-Örebro 2–3 e förl (0–1, 1–1, 1–0, 0–1)

För Örebro var det tredje raka segern i SHL och resultatet innebär också att man bröt Malmös tre matcher långa segersvit på hemmais.

Avgörandet i förlängningens andra minut kom under en avvaktande utvisning där Örebro spelade runt pucken som till slut hamnade hos Tyson Spink. Kanadensaren styrde från nära håll in 3–2 till bortalaget som därmed knep extrapoängen.

– I 30 minuter var det nästan bara ett lag på isen. En välförtjänt seger och nu har vi tre raka så vi jobbar på, säger Örebros tränare Niklas Sundblad till Radiosporten.

Men dessförinnan hade gästerna från Örebro tappat en 2–0-ledning. Malmö reducerade först i den andra perioden genom Fredrik Händemark som hittade en lucka under armen på Kiilpeläinen i Örebros mål.

Med fem minuter kvar av den tredje perioden kom också kvitteringen. Andy Miele styrde in 2–2 efter fint förarbeta av Johan Olofsson.

I en inledningsvis tillknäppt match var det Örebro som inledde målskyttet. Det återstod exakt sex minuter av den första perioden när gästerna utnyttjade en spelvändning och satte 1–0.

Med en man mer på isen utökade Örebro till 2–0 genom Viktor Ekblom som drog till från blålinjen och hittade rätt mellan benen på Oscar Ansenfelt.

– Vi fick inte tag på dem, de spelade långa puckar förbi vår press. Framför allt första perioden och delvis i den andra, säger Malmös Erik Forsell.

Men ett så långt blekt Malmö vaknade i slutet av matchen och skapade ny nerv. Det hjälpte dock föga – Örebro knep extrapoängen efter avgörande i förlängning.

– Vi spelade bra försvar, vi släpper två i dag men jag är imponerad över hur vi spelar med puck, säger Sundblad. 


Malmö-Örebro 2–3 e förl (0–1, 1–1, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (14.00) Jere Sallinen (Sakari Manninen, Gustav Backström).
Andra perioden: 0–2 (11.16) Viktor Ekbom (Tylor Spink, Tyson Spink) spel fem mot fyra, 1–2 (17.12) Fredrik Händemark (Daniel Zaar, Nils Andersson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2–2 (14.49) Andy Miele (Johan Olofsson, Nils Andersson).
Fjärde perioden: 2–3 (1.47) Tyson Spink (Jonathan Andersson, Tylor Spink).
Skott: 22–31 (3–8, 6–10, 13–11, 0–2).
Utv, Malmö: 3x2, 1x10. Örebro: 4x2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".