Lena Rådström Baastad socialdemokraterna
Foto: Marie Hansson/Sveriges Radio

Rådström Baastad vill till riksdagen – toppnamn för S

Lena Rådström Baastad: Uppdragen kompletterar varandra
1:54 min

Lena Rådström Baastad, tidigare kommunstyrelseordförande i Örebro toppar Socialdemokraternas förslag till riksdagslista i länet vid nästa års val.

Valberedningen presenterade idag sitt förslag till de översta namnen på sin riksdagslista i länet, och då kommer Rådström Baastad på första plats. Hon är idag partisekreterare för Socialdemokraterna.

– Jag tycker att uppdraget som riksdagsledamot kompletterar och ger mycket till jobbet som partisekreterare. Uppdragen kompletterar varandra, säger Lena Rådström Baastad.

På andra plats återfinns Dennis Begic, Örebro och trea Matilda Ernkrans, Hallsberg. Fyra och femma är Johan Karlsson, Karlskoga och Eva-Lena Jansson, Örebro. 

Daniel Andersson, Lindesberg förslås på sjätte plats, My Fröberg, Degerfors sjua och Robert Roos, Kumla åtta. 

Sista ordet i frågan om hur listorna ska se ut har Socialdemokraternas förtroenderåd den 26 november. Partiet har idag fyra riksdagsledamöter från Örebro län.

Innebär det här dubbla jobb för dig nu, om du blir vald?

– Jag är redan med på riksdagens planeringsmöten, men det är klart att det innebär en del extra arbete i en kalender som redan är ganska full, säger Lena Rådström Baastad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".