Simone Kjellberg-Pirttijärvi och Sandra Andersson från Lindeskolan är på plats i gymnasiemässan i Örebro för att locka nya elever.
Simone Kjellberg-Pirttijärvi och Sandra Andersson från Lindeskolan är på plats i gymnasiemässan i Örebro för att locka nya elever. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Stor gymnasiemässa för länets niondeklassare

"I framtiden vill jag bli läkare"
3:41 min

Klockan nio på torsdagsmorgonen slog gymnasiemässan i Örebro upp portarna. Bland de som var först på plats var ett gäng från Nora.

Quensia och Mubaris har båda bestämt sig för vilket program de vill gå på gymnasiet, men inte vilken skola de ska välja. Ouensia ska gå sam/beteende.

– För jag tycker att det är intressant, och det passar mig, säger hon.

Mest handlar det om att det är ett brett program, så att hon har mycket att välja på sedan.

Mubarak tänker välja natur.

– För i framtiden vill jag bli läkare, och jag är intresserad av de ämnen man läser på natur, säger han.

Båda tänker välja en skola i Örebro.

Några som däremot har valt att gå på Lindeskolan i Lindesberg är Simone Kjellberg-Pirttijärvi och Sandra Andersson. De går humanistiska programmet, och är faktiskt de enda eleverna i sin klass.

– Vi går med de som går Samhällsprogrammet, och när vi har retorik går vi med tvåorna och treorna, förklarar Sandra.

Simone tycker att skolmaten, lärarna och lokalerna är bra på Lindeskolan.

Gymnasiemässan i Örebro är ett sätt för gymnasieskolorna i länet att visa upp sig, och för de blivande gymnasieeleverna att bekanta sig med de olika skolorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".