Anna Stadling är aktuell med albumet "Efter stormen".
1 av 2
Anna Stadling är aktuell med albumet "Efter stormen". Foto: Katarina Höije/Sveriges Radio
Anna Stadling är aktuell med albumet "Efter stormen".
2 av 2
Anna Stadling är aktuell med albumet "Efter stormen". Creative Commons

Albumet föddes ur kaoset

"Varje gång Andreas och jag sågs hade något nytt, katastrofalt hänt"
5:49 min

Anna Stadling är albumaktuell med sitt sjätte studioalbum "Efter stormen". Plattan föddes ur kaoset när både hon och hennes man fick en cancerdiagnos.

Hösten 2015 började Anna Stadlings liv falla isär.

– Vi bodde i ett renoveringskaos och både jag och min man fick cancerdiagnoser. Varje gång Andreas och jag sågs hade något nytt, katastrofalt hänt.

Andreas är Andreas Mattsson, låtskrivare och kompositör, kanske mest känd som medlem i Popsicle, bandet som var med och definierade swindie-eran på 1990-talet.

Albumet "Efter stormen" växte fram parallellt med kaoset i Anna Stadlings liv, och det blev Andreas Mattsson som skrev en stor del av musiken medan hon kämpade mot sjukdomen.

– Att få jobba med Andreas och att vara i musiken var som en lisa för själen. Det alla med en cancerdiagnos har gemensamt är att man har ingen kontroll. Det har naturligtvis påverkat musiken.

Även om skivan heter "Efter stormen" kommer det alltid efterdyningar, konstaterar hon.

– Andreas lyckades beskriva en som härdar ut i låten "Drömmarna" till exempel. I vårt samarbete har han varit just den som härdar ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".