Filip Rogic avgör för Örebro SK
Filip Rogic firas efter sitt avgörande mål i matchen mot Jönköping tidigare i år. Foto: Mikael Fritzon/TT

Bortaförlust för ÖSK mot Östersund

"Spelarna ska all kredd för att de jobbar in i det sista"
2:26 min

Tre mål på tio minuter i matchens inledning blev till förlust för ÖSK borta mot Östersund.

På lördagen var ÖSK i Östersund för att möta Europa League-laget Östersund FK. 27 minuter in i första halvlek stod det 3-0 till hemmalaget.

– Östersund är väldigt effektiva i första delen av första halvlek och där avgörs matchen, säger ÖSK:s tränare Axel Käll.

Örebro gjorde ett försök att komma tillbaka i andra halvlek.

– Hade vi fått ett tidigt mål så hade det kanske varit match, men sett över 90 minuter så räcker vi inte riktigt till i dag, säger Axel Käll.

Östersund dominerade första halvlek och gjorde tidigt tre mål. En kombination av motståndarnas skicklighet och Örebros oförmåga att täcka rätt zoner, konstaterar Axel Käll.

– Vi har problem framför allt i våra ytterzoner där Östersund dominerar. Spelarna jobbar jättehårt men vi pressar med fel spelare och de får komma åt ytor som vi helst inte vill att de ska ha bollen på. När vi väl kommer in i straffområdet har vi fel positioner och tar felaktiga beslut.

Det var stundtals frustrerat på planen.

– Vi hade en ambition att gå för tre poäng, sedan rinner matchen oss ur händerna. Det är klart att spelarna är frustrerade.

Inför andra halvlek hade Örebro betydligt mer boll.

– Spelarna ska ha all kredd för att de tror på att vi kan vända matchen och att de jobbar in i sista minuten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".