Örebros tränare Martin Skogman och assisterande tränaren Elin Magnusson under fredagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Linköpings FC och KIF Örebro DFF på Linköping Arena. Foto: Stefan Jerrevång / TT
Martin Skogman (längst till vänster) och assisterande tränaren Elin Magnusson (tvåa från vänster). Foto: Stefan Jerrevång / TT

Elin Magnusson tar över som tränare för Kif Örebro

"Vi ska göra vårt yttersta, vi ska gripa efter varje litet halmstrå"
0:49 min

Huvudtränaren Martin Skogman avgår och ersätts av assisterande tränaren Elin Magnusson – som har en tuff uppgift framför sig.

Efter en tung säsong med bara två vunna matcher ligger KIF Örebro sist i damallsvenskan.

Med tre omgångar kvar har huvudtränaren Martin Skogman lämnat sitt uppdrag.

– Beslutet är taget i samförstånd med Martin som kliver av sitt uppdrag. Säsongen har inte alls blivit vad vi hoppats och trott på, vilket gör att föreningen nu väljer att lyfta fram Elin som huvudtränare, säger klubbens ordförande Charlotta Nordenberg i ett pressmeddelande.

Nu tar assisterande tränaren Elin Magnusson över och har en tuff uppgift framför sig. Kif Örebro är i ett prekärt läge och har sex poäng upp till nedflyttningsstrecket med tre omgångar kvar att spela.

– Det kan vara så att vi redan i princip är ute när vi spelar vår nästa match om två veckor, vi behöver få hjälp av alla andra lag att slå Kvarnsveden och Göteborg, säger Magnusson och fortsätter: 

– Men vi ska göra vårt yttersta. Vi ska gripa tag i varje litet halmstrå. 

Vad sa laget om tränarbytet?

– De sa inte så mycket, de accepterade det och visade att vi är beredda att köra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".