Annika Laestadius, chef för lokalpolisområde Örebro. Foto: Ola Karlsson Widmark/Sveriges Radio
Annika Laestadius, chef för lokalpolisområde Örebro. Foto: Ola Karlsson Widmark/Sveriges Radio

Extra personal kallas in efter polishot

0:46 min

Flera poliser i Örebro lever under hot och polisen har kallat in extra personal från övriga regionen.

– Vi har fått motta hot av kriminella, det handlar om att vi förmodligen gjort ett ganska bra jobb på sista tiden, säger lokalpolisområdeschef Annika Laestadius och fortsätter: 

– Man har helt enkelt känt sig störd av polisen.

En person som tidigare dömts för flera grova våldsbrott greps i helgen i Vivalla och anhölls senare misstänkt för hot mot tjänsteman.

– Det är en person som vi känner till sen förut som är känd för sitt våldskapital. Det var egentligen ett vanligt rutinarbete som på något sätt fick den här personen att hysa agg mot polisen och uttrycka vissa saker, säger kommunpolis Fredrik Malm till SVT Örebro.

Polisen har gått upp i så kallad särskild händelse vilket innebär att man förutom mer personal har en stab som arbetar speciellt med den aktuella situationen.

– Vi har god koll men risken är att yngre personer ska visa sitt stöd och visa sig på styva linan, säger Fredrik Malm till SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista