Två åtalas för cannabisodling i lägenhet i Örebro

Två män i 30-årsåldern åtalas för att ha odlat cannabis i en lägenhet i Örebro. Odlingen upptäcktes när fastighetsskötaren skulle laga en vattenläcka, skriver Nerikes Allehanda.

Det var när fastighetsskötaren gick in i bostaden med huvudnyckeln som han hittade odlingen. Han lämnade en lapp på hallgolvet där han förklarade att han varit inne i lägenheten.

En av männen kontaktade då fastighetsbolaget och berättade att han odlade chili, skriver Nerikes Allehanda.

När vattenskadan skulle kontrolleras igen under hösten upptäckte fastighetsskötaren att männen bytt lås på dörren.

Polisen kontaktades och slog till mot lägenheten där de hittade nedpackad odlingsutrustning, vakuumförpackad marijuana och en glasburk med narkotiska svampar i lägenhetens källarförråd.

De båda männen tros ha hyrt lägenheten enbart för att odla i den. De misstänks ha skördat omkring 300 gram cannabis under perioden 1 juli till 30 september 2016. De åtalas nu för narkotikabrott av normalgraden.

En av männen åtalas dessutom för ringa narkotikabrott för de narkotiska svamparna som hittades. Männen har i förhör erkänt att de odlat cannabis i lägenheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista