Rickard Erhard - Vd för Degerforsbyggen (mitten), Stefan Andersson - VD bra bygg AB (höger), Peter Pedersen - kommun fullmäktige (vänster)
Det första spadtaget tas av Peter Pedersen från kommunfullmäktige, Rickard Erhard, VD för Degerforsbyggen och Stefan Andersson, VD för Bra bygg AB. Foto: Nick Strömgren/SR

Första hyresrätterna i Degerfors sedan 1990

"Efterfrågan är så stor att vi vågar oss på att bygga nytt"
0:49 min

För första gången på 27 år bygger kommunen hyresrätter i Degerfors. Totalt tio lägenheter kommer det att bli, med inflyttning nästa höst.

– Vi har inte haft några lediga lägenheter de senaste två åren, säger Gert Ove Törnfors, styrelseordförande i Degerforsbyggen.

Tidigare har hus i Degerfors fått rivas för att efterfrågan varit så låg, men nu har det vänt. Nybygget kommer att bestå av tio lägenheter i olika storlekar och intresset för dem är högt.

För ett år sedan hölls ett informationsmöte om nybygget dit ungefär 200 personer kom. 

– Och vi har fått in 55 stycken intresseanmälningar som nu står först på tur att få tecknas för de här lägenheterna, säger Gert Ove Törnfors.

Inflyttning kommer att ske i oktober och december nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".