Det var stor uppslutning på Våghustorget när örebroarna visade sitt stöd för kampanjen #metoo som uppmärksammans sexuella trakasserier mot kvinnor.
1 av 4
Det var stor uppslutning på Våghustorget när örebroarna visade sitt stöd för kampanjen #metoo som uppmärksammans sexuella trakasserier mot kvinnor. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio
Elisabeth Nilesol inititerade manifestationen i Örebro.
2 av 4
Elisabeth Nilesol inititerade manifestationen i Örebro. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio
#metoo manifestationen på Våghustorget i Örebro
3 av 4
#metoo manifestationen på Våghustorget i Örebro Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio
#metoo Örebro Våghustorget.
4 av 4
Manifestationen hålls på flera ställen över landet idag, och i Örebro startar den klockan tolv med flera talare. Foto: Privat
#metoo

Örebro manifesterar mot sexuella trakasserier

0:34 min

På Våghustorget samlades hundratals för att påvisa problemet i samhället med sexuella övergrepp mot kvinnor, efter kampanjen #metoo.

 – Jag kände att det här är för viktigt för att bara stanna på sociala medier som en hashtag, säger initiativtagare Elisabeth Nilesol, som initierat kampanjen i Örebro. 

Det handlar om internetkampanjen metoo, där kvinnor över hela världen under hashtagen vittnat om sexuella påhopp, våldtäkter, trakasserier och ofredanden.

Manifestationen hålls på flera ställen över landet idag, och i Örebro startar den klockan tolv med flera talare.

– Jag hoppas att folk vågar börjar prata om det, att folk vågar börja lyssna på de som pratar, och att politiker faktiskt tar sitt ansvar och lyfter den här frågan, säger Elisabeth Nilesol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista