Skolpersonalen har tejpat över hakkorsen som har klottrats på byggnaderna Lillåns skola.
1 av 2
Skolpersonalen har tejpat över hakkorsen som har klottrats på byggnaderna Lillåns skola. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio
Patrik Nilsson, rektor på Lillåns skola, berättar att hotet riktar sig mot en specifik person.
2 av 2
Patrik Nilsson, rektor på Lillåns skola, berättar att hotet riktar sig mot en specifik person. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio

Lillåns skola nerklottrad med hakkors

1:29 min

Lillåns skola i Örebro har under helgen utsatts för omfattande skadegörelse. Hakkors och dödshot har sprayats på skolans fasad.

Flera hakkors, dödshot och könsord har under helgen sprayats på skolans fasad. Hoten riktar sig mot en specifik person, berättar Patrik Nilsson, rektor för låg- och mellanstadiet på Lillåns norra skola.

– Det är hakkors, dödshot och könsord.

I det klotter där ett hot framförs förekommer ett förnamn, men det finns ingen elev med det namnet på skolan. Klottret är polisanmält.

– Vi tar det väldigt allvarligt, framförallt att man uttrycker ett hot mot en person. Hakkorsen är också väldigt allvarligt.

Polisen rubricerar klottret som olaga hot.

På måndagsmorgonen täckte personalen över klottret. Flera av barnen var ändå oroliga.

Det är inte första gången skolan drabbas skadegörelse tidigare.

– Fönster har krossats och någon har även ristat in hakkors i fönstren, säger Patrik Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista