Sebastian Cabander vd Karlskoga energi & miljö
1 av 2
Sebastian Cabander vd Karlskoga energi & miljö Foto: Nick Strömgren / SverigesRadio
Sebastian Cabander tankar biogas
2 av 2
Sebastian Cabander visar hur det går till när han tankar med biogas Foto: Nick Strömgren / SverigesRadio

Ny biogasmack i centrala Karlskoga

"Gasen både produceras och förbrukas lokalt"
1:46 min

Biogasmacken är en del i kommunens miljöarbete och innebär att energibolagets biogas både produceras och förbrukas lokalt.

I ett samarbete med Karlskoga kommun öppnar Karlskoga energi & miljö i dagarna en ny biogasmack i centrala Karlskoga.

– Nu får vi en mack, centralt placerad och nära E18 där många passerar varje dag, säger Karlskoga energi & miljös VD Sebastian Cabander.

Biogasmacken är en del i Karlskoga kommuns miljöarbete.

– Gasen både produceras och förbrukas lokalt. Dessutom tar vi hand om matavfallet och jordbrukarnas gödsel lokalt, säger Sebastian Cabander.

Han räknar med att den nya macken står klar i början av november.

Sedan tidigare finns en mack i Mosserud, några kilometer väster om Karlskoga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".