Margareta Borg, skolchef i Örebro kommun.
Margareta Borg, skolchef i Örebro kommun. Foto: Aymen Mussa/ Sveriges Radio

Föräldrakritik mot skolsituationen på Vivallaskolan

"De är måna om att barnen lyckas, precis som vi är"
1:31 min

På måndagskvällen samlades över hundra föräldrar på Vivallaskolan i Örebro för ett möte som arrangerats av föreningen Afrikas Horn för att diskutera den oro som många föräldrar känner för sina barns skolgång.

På mötet framfördes även kritik kring att lärare och pedagoger brister i sitt bemötande mot eleverna.

Skolchefen Margareta Borg säger att Örebro kommun tar kritiken på största allvar.

– När vi möter en så pass stor föräldragrupp som uttrycker oro, som vill sina barn väl, men som även vill oss väl då tar vi det på största allvar.

Ett hundratal föräldrar, skolpersonal och politiker deltog i mötet som arrangerades av föreningen Afrikas horn.

– Föräldrarna berättade att de var oroliga för sina barn och barnens skolgång. De är måna om att barnen lyckas, precis som vi är. Vi vill ha engagerade föräldrar inom skolans värld och det mötte vi verkligen igår.

Utbildningsförvaltningen ska nu titta på olika förslag för att förbättra kommunikationen mellan skolpersonalen och föräldrarna.

– Ett förslag som vi kommer att titta på är ett föräldraråd. Vi ska fundera och återkomma till föräldrarna, säger Margareta Borg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".