Deras sommartorp har pysslats om av Ernst Kirchsteiger

5:07 min

För 17 år sedan såg Marianne och Bengt Wickström en liten annons i tidningen om några som ville hyra ett torp. Det var så det började.

I annonsen i Nerikes Allehanda stod det att torpet skulle användas för renovering och eventuellt TV-inspelning.

– Mina syskon undrade om det inte var något för oss. Vi hade precis delat upp vårt föräldrahem och Bengt och jag hade fått det här torpet, berättar Marianne.

Ernst Kirchsteiger och de andra i inspelnings-teamet kom och tittade.

– Ernst hittade en järnhäll under kaklet på spisen och blev alldeles lyrisk, minns Bengt.

Torpet hyrdes ut under en hel sommar. Mycket blev gjort inne i huset. Golv och väggar målades, tapeter tvättades och dörren mellan köket och ena rummet lagades.

– Men de målade aldrig sidan som är in mot köket. För dörren stod alltid öppen, så det syntes inte. Det är lite typiskt TV, säger Marianne och skrattar lite.

Idag använder Marianne och Bengt sommartorpet som gäststuga, men efter att det varit med i TV-programmet så tillbringade paret flera somrar i torpet. Då hade det blivit så pass fint att det gick att ha det som sommarstuga.

Paret trivdes på stället och byggde till slut ett helt nytt hus på tomten, som de nu bor i året runt. Själva sommartorpet är för dåligt isolerat för att nuförtiden fungera som bostad vintertid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista