Studenten Clara Albertsson efterlyste killen hon sett på en volleybollmatch, och fick tag på honom.
Genom en facebook-grupp fick studenten Clara Albertsson tag på spanet från volleybollmatchen. Foto: Ebba Örn / Sveriges Radio.

Clara efterlyste den snygge främlingen på sociala medier

"Det är alltid värt att testa"
2:53 min

Kan sociala medier fungera som dagens kontaktannonser? En som nyligen provat är Clara Albertsson, som fick napp på den hon sökte.

Många möten är flyktiga, men ibland stannar personen du fick ögonkontakt med på mataffären eller på tåget kvar i tankarna.

En person som nyligen var med om ett liknande scenario är Örebrostudenten Clara Albertsson.

– Jag och ett par kompisar var på volleyboll-match nu i söndags och på andra sidan planen ser jag en väldigt snygg kille.

Clara spanar in killen under matchen men tar inte kontakt där och då, och efter matchen försvinner han iväg.

Efter påtryckningar från sina kompisar lägger Clara på kvällen upp en fråga i en grupp på sociala medier för att ta reda på vem personen är.

Clara skriver:

"Idag när vi var på volleyboll var det snygg kille på andra sidan i grön tröja, svart kappa, svart mössa och brunt hår. Så nu frågar jag åt en vän, vem var du?"

– Jag fick stor respons, många som kommenterade och tyckte att det var roligt, säger Clara. Och sen visade det sig att en av mina kompisar känner honom, så jag fick hans namn och skickade iväg ett meddelande.

Och hur reagerade han då?

– Jag vet inte riktigt, det var lite stelt i början. Men han verkar skön.

Är det något du kan rekommendera till andra, att söka reda på ett span på sociala medier?

– Absolut, det är alltid värt att testa, säger Clara Albertsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".