Drönare i luften.
På den digitala mötesplatsen kommer ungdomarna bland annat få testa att flyga drönare. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

Ny digital mötesplats i Vivalla – kommunen satsar miljoner

1:08 min

Den digitala mötesplatsen riktar sig mot ungdomar äldre än 16 år som under en längre tid stått utan samlingsplats.

– Det kan vara allt från att styra robotar från en app i telefonen eller spela in en film med green screen, säger Jaber Fawaz, kultursamordnare på Vivalla fritidsgård.

Det har länge varit ett problem att ungdomarna i Vivalla som är 16 år eller äldre inte har någonstans att hålla till på fritiden. Fritidsgården har nämligen en åldersgräns på 16 år.

Nu satsar därför Örebro kommun på en digital mötesplats, riktad mot den aktuella målgruppen. Uppdraget från kommunledningen är att skapa möjligheter även för ytterligare äldre och unga vuxna.

– Men först måste vi få igång det innan vi börjar visionera allt för mycket, säger Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Thomas Gustafsson, verksamhetschef för Partnerskap Örebro i Vivalla, hoppas att mötesplatsen kommer vara igång i början av nästa år.

– Nästa vecka kommer vi lägga en order på utrustning för en halv miljon, säger han.

En projektledare har anställts och inom två veckor kommer en annons ut för att anställa ytterligare två personer.

När den digitala mötesplatsen har öppnat kommer den att kosta ungefär 3,5 miljoner per år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista