barnomsorg, barn, fritids, förskola, barnomsorgsföretag, Nanny Belle
Barnomsorgsföretaget Nanny Belle kräver sammanlagt ett skadestånd på 971 992 kronor av Örebro kommun. Foto: Pontus Lundahl/TT

Tvisten mellan Nanny Belle och Örebro kommun fortsätter

I somras krävde företaget ett skadestånd från kommunen på knappt en miljon kronor.

Tvisten mellan barnomsorgsföretaget Nanny Belle och Örebro kommun fortsätter.

Nanny Belle menar bland annat att kommunen begått allvarliga fel i en tillsyn som gjordes 2014, och kräver sammanlagt skadestånd på 971 992 kronor.

– De här felen har lett till en så betydande ekonomisk skada för Nanny Belle vilket gör att enligt vår ståndpunkt åligger det ett skadeståndsansvar för kommunen, sa företagets juridiska ombud Sofia Rönnow Pessah i somras till P4 Örebro.

Dessutom kräver Nanny Belle en offentlig ursäkt av kommunen. 

Kommunen har bestridit skadeståndet, men i ny elva sidor lång skrivelse fortsätter företaget att kritisera kommunen och skadeståndet kvarstår, skriver bolagets advokater.

– Utifrån den bedömning som är gjord av våra tjänstemän är det här en rättstvist som Örebro kommun inte är bekymrad över, kommenterade kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S) tidigare i höstas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista