Billy Granberg från Örebro medverkar i nya tv-serien "Pappaliv" följer en grupp ensamstående pappor.
Billy Granberg från Örebro medverkar i nya tv-serien "Pappaliv" följer en grupp ensamstående pappor. Foto: Johnny Wohlin/Pressbild

Örebropappa i ny tv-serie

2:52 min

I nya tv-serien "Pappaliv" får tittarna följa några ensamstående pappors vardag. En av singelpapporna är serviceteknikern Billy Granberg från Örebro och sonen Leo, 4 år.

I Örebro går det ungefär tre singelmammor – flest i länet på varje ensamstående pappa, enligt siffror från SCB. Det är i första hand "varannan vecka"-pappor, men också många pappor med ensam vårdnad.

– Det finns redan ganska många serier som följer ensamstående mammor och unga föräldrar. Det här är den första serien där "pappa-perspektivet" är i fokus, säger Billy Granberg.

Han och Leos mamma har gemensam vårdnad om sonen. Leo bor ändå hos Billy det mesta av tiden.

– När jag berättar att jag är ensamstående pappa är reaktionen ofta att "oj, vad ovanligt". Det är synd att man poängterar att ett barn är hos sin pappa oftare än mamman. Jag tror inte att mammor får samma reaktion.

Billy Granberg jobbar heltid som servicetekniker. Han driver också en brottningsklubb bara för tjejer. Prioritering och bra planering får vardagen att gå ihop.

– Det är en kul grej att visa att man kan vara 22 år, ha sin son på heltid och ändå ha en kul vardag.

 "Pappaliv" har premiär på Viafree 23 november.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista