Ekbackens skola i Fellingsbro
Ekbackens skola i Fellingsbro. Foto: Privat

Barnfamilj i Lindesberg utvisad

Rektor: Det hade varit önskvärt att barnen fått möjlighet att ta farväl av sina kompisar
0:33 min

De barn i Lindesberg som i väntan på utvisning varit tvungna att visa sig på polisstationen en gång i veckan, blev under tisdagen hämtade av gränspolis.

P4 Örebro har tidigare rapporterat om att tre barn på Ekbackens skola i Fellingsbro under skoltid varit tvungna att visa sig på polisstationen i Lindesberg. Lärare på skolan har reagerat mot detta, och menat att det hindrar deras kunskapsinhämtning.

Nu berättar Johan Ringaby, rektor på Ekbackens skola, att barnen och deras mamma under tisdagsmorgonen hastigt blev hämtade av gränspolis.

– Jag har inga åsikter kring att det gick så snabbt, men det är klart att det egentligen från skolans sida är önskvärt att barnen får möjlighet att ta farväl av sina vänner.

Det ska dessutom ha gått så snabbt att skolan inte hann skicka med barnen dokumentation från sin skoltid i Sverige.

– Dokumentation är viktig så att deras skolgång här i Sverige inte bara blir ett kapitel i sig, utan hänger ihop med den skolgång de får sen, i hemlandet, säger Johan Ringaby, rektor Ekbackens skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".