polis, blåsljus, utryckning, natt
Två personer har förts till sjukhus efter en allvarlig olycka på E20. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen hade precis kommit fram till platsen – då inträffade olyckan

Polisen: "En förbipasserande ambulans ser att det är incidenter hela tiden"
0:27 min

En person omkom när en personbil körde in i en stillastående lastbil på E20 i höjd med Sickelsta rastplats på torsdagen. Två personer har förts till sjukhus.

Lastbilen stod någon meter ut i körfältet när personbilen körde in i fordonet. Olyckan inträffade på E20 mellan Kumla och Hallsberg i höjd med Sickelsta rastplats. Tre personer färdades i personbilen, som voltade efter kollisionen.

– En person har avlidit och två personer har förts till sjukhus, men det är för tidigt att säga något om skadeläget, säger Kjell Haglund på Nerikes brandkår.

Redan vid tiotiden på torsdagen slog privatpersoner larm om att en lastbil stod stilla på vägen. Men det var först när en förbipasserande ambulans uppmärksammade den stillastående lastbilen och larmade polisen som en patrull skickades till platsen.

– Patrullen hade kommit fram till lastbilen och skulle precis börja prata med chauffören när olyckan inträffade, säger vakthavande befäl Torbjörn Roos på polisen i Örebro.

Chauffören togs omhand av ambulanspersonalen. Han förhördes under torsdagskvällen.

E20 stängdes av i södergående riktning i höjd med trafikplats Byrstatorp mellan Kumla och Hallsberg. Strax före klockan sex är vägen åter öppen i båda riktningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".