Dödsolyckan inträffade på E20 utanför Kumla. Arkivbild.
Dödsolyckan inträffade på E20 utanför Kumla. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbilschaufför släppt efter dödsolycka

En 54-årig kvinna omkom på onsdagen i en krock med en stillastående lastbil på E20 utanför Kumla. Lastbilschauffören anhölls misstänkt för vållande till annans död, men släpptes senare.

Olyckan skedde strax efter klockan 14 på onsdagseftermiddagen i höjd med Sickelsta rastplats. Personbilen med tre personer kom körande och smällde rakt in i bakpartiet på lastbilen som hade stannat en bit ut i körfältet. En 54-årig kvinna hemmahörande i Örebro län omkom omedelbart.

I bilen satt också två andra i hennes familj, en 51-årig man och en 20-årig kvinna. En av dem fick allvarliga men inte livshotande skador och den andra klarade sig relativt oskadd.

Lastbilschauffören anhölls misstänkt för vållande till annans död och vållande till kroppsskada. På torsdagskvällen släpptes han på fri fot.

– Bevisningen är inte tillräcklig för att han ska vara fortsatt anhållen, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson till SVT Örebro.

Mannen är fortfarande misstänkt för vållande till annans död.

Lastbilen hade stått still på motorvägen sedan klockan 7—8 på morgonen. Och vid 10.11 fick polisen en varning från Trafikverket om att lastbilen stod illa till.

Först vid 13.38, när trafikproblemen gjorde sig påminda igen och en ambulans passerade platsen och ringde in till polisen, agerade man och skickade en patrull. Men bara någon minut innan polisen kom fram inträffade dödsolyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".