David Dahl-Hansson var en av över 300 spelare när flipper-SM avgjordes i Örebro i helgen.
1 av 2
David Dahl-Hansson var en av över 300 spelare när flipper-SM avgjordes i Örebro i helgen. Foto: Katarina Höije/Sveriges Radio
Arrangören Nicklas Kaloinen.
2 av 2
Arrangören Nicklas Kaloinen. Foto: Katarina Höije/Sveriges Radio

Flinkast fingrar vinner

3:51 min

I helgen arrangeras Sveriges största flippermästerskap i Örebro när över 300 spelare gör upp om vem som har flinkast fingrar.

Lite sömn och en del störningar, men på det stora hela en väldigt lyckad helg sammanfattade arrangören Nicklas Kaloinen mästerskapet.

– Det är snabba slut. Maskinerna går sönder och då gäller det att hantera det. Går maskinen att laga eller måste den bytas ut?

Över 300 deltagare gjorde upp i helgens Svenska mästerskap i flipper. Efter två långa tävlingsdagar var många spelare rejält slitna.

– Det är intensivt och sedan är det ett ganska högt ljud härinne. Det är därför många av de mer erfarna spelarna kör med hörlurar, säger Nicklas Kaloinen.

Fokus gäller inför finalerna som spelas i bäst av tre spel. David Dahl Hansson från Borås ställer upp i klasserna "Classic" och "Main".

– Det har varit både toppar och dalar. Det är psykiskt jobbigt att spela så många timmar och det är svårt att spela på en jämn nivå en hel helg. 

Inför finalen låg han topp 30 bland de 300 spelarna.

Vad krävs för att ta sig till final?

– Mycket regelkunskap. Du måste kunna alla spelen och dessutom ha "flipper skills". Förhoppningsvis får du igång en "multiboll", när du spelar flera kulor samtidigt, och då rullar poängen iväg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista