Lamporna på Berhn arena som ska bytas ut
1 av 2
Berhn Arena och lamporna som ska bytas ut till nya moderna LED-lampor Foto: Nick Strömgren / Svergies Radio
Rolf Karlsson fastighetschef till vänster och Göran Köttö förvaltare på Örebroporten
2 av 2
Rolf Karlsson fastighetschef till vänster och Göran Köttö förvaltare på Örebroporten Foto: Nick Strömgren / Sveriges radio.

Behrn Arena blir upplyst av LED-lampor

3:00 min

Under 40 år har masterna och lamporna belyst Behrn Arena – men nu ska de bytas ut och bli mer moderna.

– Skälet att vi gör det här beror på att masterna börjar mekaniskt ta slut, så det är en säkerhetsfråga varför vi gör det här säger Rolf Karlsson förvaltningschef på Örebroporten.

Projektet kommer kosta cirka 15 miljoner kronor, och det är både nya master som är mer moderna, men också LED-lampor som är bättre anpassade till arenan.

– Vi graderar upp till en modern belysning som gör att vi kan styra belysningen på ett helt annat sätt.

Kommer det att märkas stor skillnad?

Den stora skillnaden är att en LED-belysning fungerar som en glödlampa, då vi kan justera styrka hur vi vill. Dagens belysning är metallhalogen som har en uppstartstid på 10-15 minuter, och skulle den slockna så tar det cirka 25 minuter att tända upp igen.

Rudbecksgatan kommer vara stängd under en tid på söndag morgon mellan 08-10 den 19 november, på grund av de stora masterna som ska lyftas ner till marken.

Trafikvakter kommer vara på plats, så att ingen civil stör arbetet, och så att det går så snabbt och smidigt som möjligt.

I februari kommer dom nya LED-lamporna och masterna att ställas upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista