Nora stadshus
Stadshuset i Nora. Foto: Marie Hansson /Sveriges Radio.

Ansvarig politiker lämnar uppdragen efter missförhållandena

Margaretha Eriksson, socialdemokrat och ordförande i socialutskottet i Nora kommun, meddelar nu att hon lämnar sina politiska uppdrag i kommunstyrelsen.

Efter att grova missförhållanden uppdagats på boendet Tullbackagården i Nora, där politiken kritiserats hårt för bristande information, så lämnar nu ansvarig politiker, socialdemokraten Margaretha Erksson, ordförande i socialutskottet sina politiska uppdrag i kommunen.

– Jag avsäger mig uppdragen av personliga skäl. Jag har kommit fram till beslutet efter en tids avvägning att detta är det bästa beslutet för mig och för Socialdemokraterna i Nora, säger Margaretha Eriksson i ett pressmeddelande. 

Eriksson medger även att hon borde ha informerat socialutskottets ledamöter och kommunstyrelsens ordförande gällande de aktuella missförhållandena tidigare än vad hon gjorde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista