Parkeringsskylt, alléhallen, Hallsberg.
1 av 2
Parkeringen vid Alléhallen är en av de parkeringsplatser i Hallsberg som får ökad bevakning vid årsskiftet. Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio.
Lena Björk, Alléhallen, badvaktmästare.
2 av 2
Lena Björk har arbetat som badvaktmästare vid Alléhallen i över 25 år. Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio.

Alléhallens parkering ska bevakas bättre

1:19 min

Nästa år kommer troligen Örebro kommuns parkeringsvakter även jobba i Hallsberg. Dagens oövervakade parkeringar i kommunen kommer då börja övervakas.

Alléhallens parkering står ofta full, men inte av hallbesökare. Alléskolans personal och elever använder istället parkeringen under dagarna och ofta längre än tidsbegränsningen. 

– Det är oftast fullt här, lite beroende på Alléskolan. Både tack vare elever och lärare, men också besökare, säger Lena Björk, badvaktmästare vid Alléhallen.

Och hon menar att det här med tidsbegränsningen på max fyra timmar inte fungerar. 

– Eftersom det inte är någon parkeringsvakt som varit här så vet man kan stå här hela dagen. 

Men det här kan komma att förändras. Hallsbergs kommun planerar att under 2018 ersätta vaktbolaget som i dag sköter parkeringsövervakningen.

I stället ska man använda sig av Örebro kommuns parkeringsvakter och då kommer flera parkeringar på kommunal mark övervakas, däribland Alléhallen. Parkeringar som i dag alltså inte har parkeringsövervakning.

– Jättepositivt att det äntligen händer någonting! Det här har vi efterfrågat i flera år, säger Lena Björk.

Niclas Camarstrand är gatu- och trafikingenjör på Hallsbergs kommun. Han menar att kompetensen från Örebros personal kan komma väl till pass.

– Med hjälp av deras kunskap, utbildningsnivå och den utrustning som man redan har i Örebro. I Hallsbergs kommun har vi haft gammal teknik att övervaka med, säger han.

Förutom Alléhallen så är det fyra andra kommunala parkeringar som i dag inte övervakas och som vid årsskiftet alltså kan komma att besökas av Örebro kommuns parkeringsvakter.

Det handlar om ett par parkeringar vid kommunhuset, kvarteret Kopparslagaren och kvarteret Kronan.

Avtalet mellan Örebro kommun och Hallsbergs kommun som möjliggör Örebros parkeringsvakter att utlånas till Hallsberg är inte färdigt än.

Men Niclas Camarstrand menar ändå att mycket talar för att det blir verklighet till årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista